» » Barcommissie

Barcommissie

Helaas is onze barcoördinator er mee gestopt dus zijn we hard op zoek naar iemand de deze taak op zich wil nemen. Heb je interresse, meer informatie volg deze link.

Hieronder heb we getracht alles over het meehelpen achter de bar zo overzichtelijk mogelijk weer te geven. Zijn er nog vragen dan horen we het graag.

Wanneer?

Er zijn drie verenigingen in Alphen aan den Rijn die regelmatig sporten in de Limeshal. Dit zijn BC Limes (voorheen Flair en Zigo) Tempo en SV Rijnstreek. Bij toerbeurt zorgen deze clubs voor barpersoneel. Dit kan zijn wanneer de eigen teams thuis spelen of wanneer de hal aan een andere sport is verhuurd, (turnen, zaalvoetbal).

Ook op de dinsdagavond wanneer er getraind wordt in de zaal staan er mensen achter de bar.

De bardiensten rondom de thuiswedstrijden zijn gekoppeld aan de zaaldiensten, zodat de spelers kunnen tellen en de ouders gedurende dezelfde tijd achter de bar staan. Hierdoor kan dit voorafgaand aan of meteen na afloop van de wedstrijd zijn. Voor een recent overzicht gebruik de onderstaande link.

Bar- en zaaldiensten

Door wie?

Alle ouders van onze jeugdleden en onze volwassen leden dienen bardiensten te draaien.

De barcoördinator bepaalt wanneer welk team bar- en zaaldienst doet.

De coaches delen vervolgens de ouders van de jeugdspelers in rondom de thuiswedstrijden.

Bij de dinsdagavonden en bij verhuur aan derden wordt de bar bezet door een (klein) groepje vrijwilligers. Indien er niet genoeg zijn, wordt aan alle ouders gevraagd een keer extra te draaien.

Voor dit groepje zoeken wij nog mensen die het leuk vinden achter de bar te staan en de vereniging op deze manier te helpen. U kunt zich hiervoor opgeven bij ons door een e-mail te sturen via het contactformulier welke zich onderaan deze pagina bevindt. Contact opnemen via de telefoon kan ook. Zie hiervoor onze contactpagina.

Hoe te openen en af te sluiten.

Openen

De kantine gaat een half uur voor aanvang van de eerste wedstrijd open. Sleutel halen bij conciërge en na openen deur, deze direct weer terug brengen.

Lichten aan. Kas opmaken (barrapport ligt in het onderste  linker keukenkastje ). Wanneer kantine niet schoon en opgeruimd is achtergelaten, hiervan notitie maken op barrapport, de desbetreffende vereniging wordt hierop aangesproken.

Evt. vitrinekast e.d. aanvullen. (voorraadhok is op eerste etage, in de gang van andere zaal, naast de dames-toiletten, sleutel ligt in linkerlade in de keuken).

Afsluiten

Wanneer het rustig is kun je al eerder beginnen met schoonmaken/afruimen/vuilniszakken legen.

Kas opmaken/ barrapport invullen. Er moet ongeveer € 100,- in kas blijven, alleen papiergeld mag afgeroomd worden! Dagstaat uitprinten op kassa.

Het papiergeld wat afgeroomd wordt samen met evt. consumptiebonnen, barrapport en uitgeprinte dagstaat in envelop (liggen ook in keukenkastje linksonder) doen en dichtplakken met plakband. Op envelop noteren: SV Rijnstreek en voorzien van de datum.

Envelop in safe (achter koelkast in keuken) deponeren. Let op dat de envelop in de safe valt! Checken door safe nogmaals te openen en kijken of invoer leeg is.

Vegen en evt. dweilen.

Tafels schoonmaken, bar en keuken netjes achterlaten. Evt. vitrine aanvullen.

Sleutel halen bij conciërge. Klapdeuren sluiten, lichten uit (ook van vitrine!) en kantine verlaten via keukendeur.

Sleutel inleveren bij conciërge

Belangrijke regels

• Op zaterdag en zondag mag vanaf 12.00 uur alcohol worden geschonken. Op dinsdagavond is dit vanaf 21.00 uur
  • Alleen houders van een IVA of Sociale Hygiëne certificaat mogen alcohol schenken.
  • Alcohol wordt alleen geschonken aan personen van 18 jaar of ouder. Bij twijfel wordt naar een ID kaart gevraagd.
  • Wanneer een ouder niet kan op de ingedeelde datum, ruilt hij/zij met een andere ouder uit het team. Dit regelt de ouder zelf en geeft het door aan de coach.
  • Jeugdleden mogen alleen achter de bar wanneer er ook een volwassene aanwezig is.
  • Alleen wanneer een fles leeg is een nieuwe openen. Niet meerdere openen tegelijk.
  • Bij het afsluiten en tussendoor:
    • lege biervaten en flessen in kratten naar beneden brengen in het opslaghok op de eerste verdieping.
    • ook kun je hier frisdrank, snoep en etenswaar pakken als er aangevuld moet worden in de koelkasten van de kantine.
    • de sleutel van het opslaghok zit aan de ronde sleutelbos in de la van het keukenkastje.
  • Koelkasten en vitrine aanvullen:
    • nieuwe flesjes achteraan zetten en de overgebleven naar voren schuiven.

IVA certificaat

Het certificaat is te behalen op de volgende site:

De volgende personen zijn reeds gecertificeerd, zie de onderstaande link.

IVA Certificaat

Declaratie formulier

Een paar keer per jaar dienen we bardiensten te draaien voor derde partijen die gebruik maken van de Limeshal, denk bijvoorbeeld aan voetbaltoernooien, turn kampioenschappen etc.

De inkomsten zijn voor de vereniging. Barmedewerkers die voor dit soort evenementen worden ingezet kunnen eventueel € 5,- per uur declareren middels één van onderstaande documenten.

Declaratie_SVRijnstreek_v1.0.xls (130,0 kB)

Declaratie_SVRijnstreek_v1.0.pdf  (160,0 kB)

Het formulier dient ingevuld en naar de administratie worden gemaild.

Wi-Fi in de Limeshal

Vanaf augustus 2013 beschikt de kantine in de Limeshal over gratis Wi-Fi. Meer info over hoe dit te gebruiken is, selecteer deze pagina.

Tot slot

Achter de bar ligt een gelamineerd document waarop al het bovenstaande nog wat uitgebreider staat omschreven. Wanneer u bardienst heeft, lees dit dan op een rustig moment even door.

Een deel van de opbrengst van de kantine gaat naar Rijnstreek. Hiervan kunnen we de vereniging draaiende houden!

Wij wensen iedereen een gezellige tijd in de kantine van de Limeshal; ààn of àchter de bar!

Nogmaals, heeft u vragen, opmerkingen of u wilt u opgeven als vrijwilliger neem contact op.