» » » Wedstrijdverslagen GE1 2017-2018

Wedstrijdverslagen GE1 2017-2018

GEJ - ROAC (12-11-2017)

Vandaag trad de GEJ van Rijnstreek aan tegen ROAC uit Rijpwetering. Na het beginsignaal duurde het enige tijd voordat er werd gescoord, want er werd aan beide kanten fel en goed verdedigd. Rijnstreek onderschepte de bal een aantal keren, maar kon nog niet profiteren.

Na enkele minuten werd het eerste doelpunt gemaakt door snel samenspel en een mooi sprongschot van Boaz. Toen begon de wedstrijd los te komen en vielen er meer doelpunten. Lucas hield op doel nog een paar mooie ballen tegen. Ruststand: 4 - 2 in het voordeel van Rijnstreek.

In de tweede helft begon de E sterk. Rijnstreek werd steeds scherper en onderschepte de bal steeds vaker, met name Jan en Tessa zaten er vaak tussen. Het hele team was elke keer lekker snel en explosief weg in de break, al kon er niet elke keer gescoord worden. Toch werd er in de aanval goed overgespeeld, de vrije man werd eenvoudig gevonden. Lisette en Evi zorgden er steeds voor dat ze goed vrijliepen, zo kon de bal goed en snel rond.

Na de keeperswissel in de rust stond Xederic veel ballen tegen te houden. Dit kwam met name ook door de strakke verdediging die snel van plaats wisselde en iedere tegenstander goed dekte. In de aanval gingen ook meer ballen het doel in, waaronder een hele mooie bal van Lucas vanuit de rechterhoek (vanaf de achterlijn!).

Ondertussen gingen Tessa en Jan vrolijk door met het onderscheppen van ballen. Doordat ze vaak de bal wegtikten kon Rijnstreek snel door naar de aanval, waardoor Boaz een aantal keer mooi raak kon schieten. Al met al speelde Rijnstreek gewoon heel goed, met name het samenspel in de aanval en de onderscheppingen in de verdediging waren erg goed. Eindstand 11 - 4.

Een compliment naar de keepers, die veel ballen pakten, maar ook een compliment naar coach Gideon, die met alle aanwijzingen en enthousiasme iedereen aanspoorde een stapje extra te doen. Allen, goed gedaan!

Niels