» » Wedstrijdinformatie

Wedstrijdinformatie

Hierbij antwoorden op veel gestelde vragen welke betrekking hebben op het spelen van wedstrijden.

Waar moeten we heen?

Hierbij een link naar alle accomodaties van de handbalverenigingen in ons land. Voer bij accomodatie de vereniging in om bij de betreffende informatie te komen. Eventueel kun je nog Indoor (zaal) of Outdoor kiezen (veld).

Tijden

De tijden die bij de wedstrijden vermeld worden bij ons op de site en het NHV, zijn aanvangstijden van de wedstrijd. Je dient voor uit- en thuiswedstrijden minstens een half uur van te voren aanwezig te zijn. Voor uitwedstrijden komt daar dus nog reistijd bij. Van je coach/begeleider van het team hoor je welke tijd dit is. Evenals het verzamelpunt bij uitwedstrijden. Zorg dat je op tijd bent.

Reserveshirts

Het NHV heeft bepaald dat, indien verenigingen dezelfde kleur shirt dragen en zij tegen elkaar spelen, de bezoekende vereniging een reserveshirt in een afwijkende kleur moet dragen. Door onze afwijkende kleuren combinatie geel/zwart zijn er in de regio Den Haag geen problemen met andere verenigingen. Bij twijfel ligt de eindbeslissing altijd bij de scheidsrechter.

Slecht weer

Waarschuwingen voor extreem weer (code oranje/rood) afgegeven door het KNMI en/of een eventueel weeralarm afgegeven door de Rijksdienst voor het wegverkeer (RDW) worden vaak op provincieniveau afgegeven. Deze worden gepubliceerd in de vorm van een met kleur ingetekende kaart op www.knmi.nl.

Bij extreme weersomstandigheden beoordelen de verenigingen zelf of zij het verantwoord achten af te reizen naar een uitwedstrijd. Het reizen van/naar wedstrijden is en blijft te allen tijden de eigen verantwoordelijkheid van de vereniging en is op eigen risico.

Het Bondsbestuur beoordeelt achteraf in hoeverre een door de vereniging genomen beslissing om niet af te reizen terecht was. Indien een vereniging er naar het oordeel van het Bondsbestuur ten onrechte voor gekozen heeft om niet af te reizen, dan zal het Bondsbestuur dit beschouwen als zijnde niet opgekomen en de hierbij behorende consequenties doorvoeren.

Wij adviseren verenigingen een weloverwogen besluit te nemen, hierbij rekening houdend met het feit dat dit organisatorische consequenties heeft, omdat wedstrijden in de wedstrijdsport in principe binnen 4 weken opnieuw gespeeld moeten worden. Afhankelijk van het moment in de competitie kan deze termijn ingekort worden.

Voor de twee soorten competities, te weten wedstrijdsport en breedtesport, gelden er verschillende regels. Gezien dat wij alleen breedtesport spelen is deze eruit gelicht.

Breedtesport

Indien de vooruitzichten zodanig slecht zijn dat men het onverantwoord vindt om af te reizen, dient een in Sportlink geregistreerd bestuurslid van de vereniging contact op te nemen met

1. de tegenstander om aan te geven dat de wedstrijd, in verband met de weersomstandigheden niet door kan gaan.
  2. de thuisspelende vereniging informeert de verenigingsscheidsrechter en de accommodatie indien nodig.

De thuisspelende vereniging (scheidsrechter of wedstrijdsecretaris DWF) dient de wedstrijdstatus op afgelast te zetten, door in het DWF op de drie puntjes rechtsboven in de balk Wedstrijdformulier klikken.

Wedstrijden in de breedtesport worden in principe niet opnieuw vastgesteld door het NHV, tenzij deze van belang zijn voor de eindstand met betrekking tot kampioenschap in de poule. Wanneer beide partijen de wedstrijd toch willen inhalen, dan is dit uiteraard mogelijk. Hiervoor geldt ook een periode van binnen maximaal 4 weken. De thuisspelende vereniging is hierbij bepalend, omdat deze de zaalruimte opnieuw beschikbaar moet stellen. Na onderling overleg kan, bij voorkeur door de thuisclub, het digitale wijzigingsformulier op onze site ingevuld worden.

Versie 9 februari 2017

Wedstrijdformulieren

Sinds september 2015 wordt er geen gebruik meer gemaakt van de onderstaande wedstrijdformulieren maar van de Sportlinked app. Meer hier over volg deze link.

We laten de formulieren hier nog enige tijd staan omdat er voor toernooien zo nu en dan nog reeds ingevulde formulieren worden gevraagd, hiervoor kun je de lege Excel sheet inzetten. Natuurlijk kun je hem ook gebruiken voor noodsituaties. Het adres van SV Rijnstreek is in de laatste twee formulieren al ingevuld, de rest moet je zelf even doen.

Wedstrijdformulier_SportlinkBlancoVoorkant.pdf (223,8 kB)

Wedstrijdformulier_SportlinkBlancoAchterkant.pdf (29,8 kB)

Wedstrijdformulier_SVRijnstreek_Leeg.pdf (73,7 kB)

Wedstrijdformulier_SVRijnstreek_Leeg.xls (105,5 kB)

Nieuwe leden

Nieuwe leden moeten in de sportlinked app zijn. Als er (nog) geen foto bij je digitale wedstrijdpas staat, moet je je legitimeren met een geldig legitimatiebewijs bij de scheidsrechter. Bij twijfel over bijvoorbeeld de leeftijd kan er naar een ID worden gevraagd door de scheidsrechter.

Wedstrijdsecretariaat

Mocht je om een of andere reden toch nog een wedstrijdformulier nodig hebben dan dient deze op dezelfde dag nog te worden opgestuurd naar het onderstaande adres.

NHV Competitie,
6860 AC Oosterbeek

Voor vragen of het verzetten van wedstrijden kunt u contact opnemen met het wedstrijdsecretariaat via deze pagina.