» » » Schoolhandbal 2018 - 2019 Uitslagen

Schoolhandbal 2018 - 2019 Uitslagen

Vrijdag 4 januari werd het – alweer voor de 40e keer – jaarlijkse schoolhandbaltoernooi gespeeld in de Limeshal. Dit jaar waren er maar liefst 45 teams van 12 verschillende basisscholen uit Alphen aan den Rijn ingeschreven. Door dit record begonnen we extra vroeg om 08.30 uur met de groepen 3/4, 5/6 en meisjes 7/8. In deze categorieën werden spannende wedstrijden gespeeld en was er een leuke sfeer door de fanatieke deelnemers en coaches. Uiteindelijk won de Vroonhoeve in categorie 3/4. In categorie 5/6 behaalden de meiden van het Windroos en de jongens van de Wereldwijzer de eerste plaats.

Omdat er dit jaar extra veel belangstelling was in de beide groepen 7/8 waren ook de meisjes al vroeg begonnen en hoefden zij alleen nog maar de kruisfinales af te werken toen de jongensteams zich aan het klaarmaken waren voor hun wedstrijden.

Na de prijsuitreikingen van de beide groepen 5/6 werd de grote zaal snel omgebouwd naar één groot veld en konden de jongens van groep 7/8 ook beginnen aan hun toernooi. Precies op tijd, om 13.00 uur, begonnen dit jaar de kruisfinales voor de meisjes groep 7/8. Uiteindelijk ging de JP Sweelinckschool er met de eerste prijs en de daar bijbehorende wisselbeker vandoor.

Gedurende de rest van de middag speelden de jongens van groep 7/8, dit jaar verdeeld over een drietal poules, hun poulewedstrijden. Rond de klok van 16.00 uur waren de nummers 1 van iedere poule bekend maar moest er nog wel even gerekend worden om de beste nummer 2 te bepalen. Uiteindelijk was het de Hobbitburcht 1 welke op doelpuntensaldo verder mocht spelen.

Na de twee kruisfinales werd de finale gespeeld tussen de Hobbitburcht 1 en de JP Sweelinckschool 1. Hier was het de Hobbitburcht 1 die de spannende wedstrijd met 2 - 0 won en de eerste prijs en dus ook wisselbeker naar school mocht meenemen.

Beide winnaars van de wisselbekers gaan de eer van Alphen aan den Rijn bij de komende regiofinales hoog houden.

Wij wensen de teams alvast heel veel succes.

De meiden van de JP Sweelinckschool winnen de finale tegen de Meridiaan. Euforie alom.

De jongens van de Hobbitburcht groep 7/8 hebben de eerste prijs in ontvangst genomen.

Poule uitslagen.

Alle uitslagen nog even op een rijtje.

Poule A - Meisjes groep 7/8

Poule A Team